De uitvoermodus van de updatetaak selecteren

Als de updatetaak om een willekeurige reden niet kan worden uitgevoerd (de computer is bijvoorbeeld uitgeschakeld op dat moment), kunt u instellen dat de overgeslagen taak automatisch moet worden gestart zodra dit mogelijk is.

U kunt de start van de updatetaak na de start van het programma uitstellen als u de uitvoermodus Volgens schema voor de updatetaak selecteert en als de begintijd van Kaspersky Endpoint Security overeenkomt met het startschema van de updatetaak. De updatetaak kan pas worden gestart wanneer het opgegeven tijdsinterval na de opstart van Kaspersky Endpoint Security is verstreken.

Zo selecteert u de uitvoermodus van de updatetaak:

1. Ga in het hoofdvenster van het programma naar het gedeelte Updaten.
  2. U ziet nu de lijst met taken: selecteer de taak en klik op icon_settings.
  3. Klik op Uitvoermodus.
  4. Selecteer in het venster dat opent de uitvoermodus van de updatetaak:
    • Als u Kaspersky Endpoint Security de updatetaak wilt laten uitvoeren ongeacht of er een updatepakket beschikbaar is op de updatebron, selecteert u Automatisch. De frequentie van de controles op updatepakketten door Kaspersky Endpoint Security neemt tijdens virusuitbraken toe en neemt anders af.
    • Selecteer Handmatig als u een updatetaak handmatig wilt starten.
    • Selecteer andere opties als u een schema voor de uitvoering van de updatetaak wilt configureren. Configureer de geavanceerde instellingen om de updatetaak te starten:
      • Geef in het veld Stel start na programmastart uit met N-minuten op hoelang u de start van de updatetaak na de opstart van Kaspersky Endpoint Security wilt uitstellen.
      • Selecteer Start geplande scan de volgende dag als de computer uitgeschakeld is als u wilt dat Kaspersky Endpoint Security gemiste update-taken bij de eerste gelegenheid uitvoert.
  5. Sla uw wijzigingen op.